Sicilia: 1 Mai muncitoresc la țară, grătar și prieteni

1 mai e peste tot ziua muncii. Si italienii o serbeaza frumusel cu mancare si bautura. Azi vom merge la tara, la o ferma de porci. Foarte pe scurt, vom manca lucruri bune facute la gratar (carne de oaie, vita si porc, carnati cu fistic, ciuperci, carciofi), in general muiate intr-un sos de otet, ulei, usturoi si oregano, vom bea vin si grapa (care e exact ca tuica), plus 7 feluri de salate, dulciuri, inghetate, capsuni, creme si lichioruri. Oamenii sunt de calitate, ne plac toti. Giussepe (un fel de Lorenzo Lamas) face ture cu copii de vreo 2-3 ani pe motorul lui KTM.

Anghinare la grătar

Carciofi (anghinare) deliciosi infipti in jar

Ne luam la revedere si credem in naivitatea noastra ca ne vom retrage spre casa. Nu. Inca o plimbare prin Marineo, vedem stradute, castel, biserica. Apoi iesim pe serpentine si vedem o vale misto. Unde credeam ca se infunda drumul dam de o casa unde suntem asaltati de vreo 20 de pustani cu chef de petrecere. Oprim, suntem luati in primire de un Vincenzo amabil, mergem cu tot grupul intr-o mica aventura printr-o râpă din apropiere, pe sub copaci incalciti si liane, prin albia unui mic rau, pana la un fel de grota unde curge o cascada! Ne intoarcem, normal ca trebuie sa mancam si sa bem si aici, plecam spre casa si ajungem pe la 11.

Maine plecam înapoi acasa. Gazda noastra de pe CouchSurfing, ne-a transformat experienta de final din Sicilia intr-o aventura superba ce parea interminabila. Cu mare bucurie, l-am reintalnit pe Daniele cativa ani mai tarziu si l-am gazduit la noi acasa, in Bucuresti.

La revedere, autobuz, aeroport, check-in, avion, check-out, acasa… Suntem tristi si nostalgici, dar ne-a placut Sicilia rau de tot. Rau, rau.

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  În Langkawi, Malaezia, pe termen lung, cu chef de mare și soare :)   15 aprilie 2017

Aboneaza-te!

Și noi te anunțăm când ceva (cu adevărat interesant) se întamplă. Fără spam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2011 - 2017 cristisiadriana.ro. Toate drepturile rezervate. v4.0