Noto, Sicilia

Azi voiam să plecăm de dimineață cu autobuzul la Noto, dar ne-am trezit la 9 jumate. Mă duc la Tabacheria unde se vând bilete și aflu că urmatorul autobuz e la 12:30. În fața magazinului e o babă stafidită în scaun cu rotile care se caută de bănuți într-un portofel antic. În mod normal e o scena care îți stârnește mila, dar vânzătorul iese și „Ciao, Rosa!„, de fapt baba activă își cumpara țigări.

Ne mai plimbăm puțin prin Pachino, ne luăm un magnet și niște semințe de carciofi (sau anghinare) din care vom face o cultură proprie acasă.

Ne urcăm în autobuz și, 25 de minute mai tarziu, intrăm pe o ploaie torențială în Noto. Ne punem ditai pelerinele de ploaie și ne începem incursiunea bombănind.
Noto se cheamă „La cita di baroco” sau ceva de genul. Ploaia se oprește și apucăm să facem câteva poze înainte să înceapă iar picureala.

Noto, orașul baroc al Siciliei

Ce să zic, ne place și Noto rău de tot. Un palat mare, niște biserici, plus străduțe foarte vechi și cu arhitectură mișto.

Observăm grădini întregi de levanțică, un magazin care vinde vin, cărți, suveniruri și e în același timp bar/restaurant, un tip care sculptează pe trotuar și mulți turiști plouați. Întrăm să păpăm ceva și să ne mai ascundem de ploaia enervantă într-o pizzerie. Ne luam o bucată de pizza cu zuchini, niște paste cu pește și un fel de plăcintă cu prosciutto.

Stradă din Noto, Sicilia

Piața centrală și gradinile din Noto primăvara

Fântână în grădină, Noto

Luam autobuzul înapoi, acasă mâncăm niște ton cu pâine și… adormim. Adormim bine de tot până pe la 8 și începem să ne strangem lucurile.
Mâine vrem să plecăm de dimineață din Pachino spre Siracusa și apoi spre Palermo.

 

Cristi si Adriana

Cristi și Adriana sunt oameni de treabă care vor să călătorească mult! Cristi e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Adriana e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  În Langkawi, Malaezia, pe termen lung, cu chef de mare și soare :)   15 aprilie 2017

Aboneaza-te!

Și noi te anunțăm când ceva (cu adevărat interesant) se întamplă. Fără spam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2011 - 2017 cristisiadriana.ro. Toate drepturile rezervate. v4.0