Spania 2011, Granada: Albaicin

Deși a fost o zi plină, nu am mai avut răbdare să scriem un articol întreg despre cartierul Albaicin… Astăzi, 15 noiembrie 2012, corectând și rearanjând imagini din articolele vechi, ne realizăm omisiunea și ne regretăm eroarea. Dar nu mai putem face nimic ca să o corectăm. Doar adăugăm mai jos notițele sumare din ziua respectivă și vă invităm să vă uitați la poze.

Am luat un mic dejun fabulos cu churro cu ciocolată și ceai, într-o churreria dintr-un sat micuț. Apoi am colindat întreaga zi pe străzi. O zi întreagă. Străzi înguste, multe locuri frumoase. Seara, ne întâlnim cu gazda noastră de pe CouchSurfing și cu un grup mixt de oameni simpatici. Se comandă (special pentru noi, spre surprinderea noastră și a barmanului) halbe de 0,5L! Le sorbim multumiti și înfulecam tapas și pizza. Ne plimbăm aiurea pe străzi cu un spaniol, un italian și un american. Ne culcăm foarte târziu.

Cam atât. Vezi poze mai jos.

Real Chancilleria (Royal Chancery) în Plaza Nueva din centrul vechi Granada
Cancelaria Regală (Real Chancilleria), acum Curtea Supremă de Justiție din Andalusia în Plaza Nueva, una dintre cele mai vechi piețe din Granada, în ciuda numelui pe care il poartă. Foarte frumos pavată, plină ochi cu cafenele invadate de turiști și localnici deopotrivă
Biserica Santa Ana din Plaza Nueva, Granada
Iglesia de Santa Ana, o veche moschee transformată în biserică, pe la 1500 când regii creștini n-au mai răbdat conviețuirea cu mauri (musulmani) și au început să-i căsăpească pe arabii care au transformat Andalusia într-unul dintre cele mai importante centre educaționale din regiunea mediteraeană
Biserica Santa Ana, Granada - interior frumos decorat de biserica
Interiorul bisericii Santa Ana din Plaza Nueva, Granada
Plaza Nueva noaptea, Albaicin, Granada
Plaza Nueva, noaptea.

 

Cristi si Adriana

Cristi și Adriana sunt oameni de treabă care vor să călătorească mult! Cristi e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Adriana e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  În Langkawi, Malaezia, pe termen lung, cu chef de mare și soare :)   15 aprilie 2017

Aboneaza-te!

Și noi te anunțăm când ceva (cu adevărat interesant) se întamplă. Fără spam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2011 - 2017 cristisiadriana.ro. Toate drepturile rezervate. v4.0