Spania 2011, Sevilia

Am uitat sa scriem articolul despre Sevilia! O sa incercam sa detaliam totul alta data, dar momentan va trebui sa va multumiti cu notitele noastre sumare si cu cateva poze.

Luni, 19 sept

Ne-am trezit la 7, am plecat la 8, ne-am luat la revedere de la colegele poloneze, mari bautoare de vin. Autobuzul costa 10,6 EUR din Cordoba pana-n Sevilla iar noi am motait tot drumul.

Sevilla pare destul de scumpa, hostel de la 35 €, metrou de la 1,60 €, tramvai 1,30, internet foarte scump in hostel-ul „Paris Roma si Paco”, 1€ pe 15 min.
Catedrala imensa superba, inconjurata de trasuri. O turista inventiva dar nu extrem de inteligenta incearca sa hraneasca un cal cu o portocala, indoind tot copacul. Rezulta astfel o situatie de tip porto-cal.
Internet se gaseste gratis la primarie pentru o ora, dupa ce completezi un formular cu date personale si motive pentru care vrei sa folsoesti internet-ul. Tastatura e tradusa in spaniola, „delete” e „suplicio”. O combinatie buna ar fi „del-icio”. Jocuri de cuvinte. Da, ce isteti suntem noi.

Pierdem vremea prin parcuri, cu rucsacii in spate, pentru ca nu am gasit cazare aici. Luam un picnic pe iarba. Suntem niste nomazi. Multumiti si nepasatori.

Ne intalnim cu Simon, de pe CouchSurfing, care ne propune sa mergem la un concert flamenco cu el si cele doua austriece simpatice pe care le gazduieste la el acasa. Nu are loc si pentru noi, dar ne simtim excelent impreuna. Concertul si atmosfera sunt fascinante. Una dintre fete vorbeste perfect romaneste! A facut voluntariat la noi in tara ceva vreme.

Intr-o intorsatura buzoiana de situatie, Simon ne ia totusi la el acasa. Fara sa cunoastem planul, ni se ofera un pat, in timp ce fetele dorm pe jos. Multumim de 1000 de ori, ramanem datori vanduti. Un mic update in 2012: Am avut ocazia sa gazduim fetele la noi acasa si sa le rasplatim generozitatea!

Stiati ca? Traian s-a nascut in Sevilia. Nu Basescu, celalalt imparat.

N-am stat decat o singura noapte in Sevilla, desi este un oras mare si frumos. Dar nu regretam. Ca orice oras mare si turistic este prea aglomerat si, cu exceptia spectacolului de flamenco, nu am putut sa simtim spiritul spaniol local. Sau poate nu am stiut noi unde sa-l cautam. Ni s-a parut ca este un mix din tot ce vazusem pana atunci.

Dar, desi Sevilla nu se afla pe lista oraselor in care ne-am dori sa traim, am avut ocazia sa intalnim oameni minunati si sa reflectam putin la notiuni precum egoism si altruism. O experienta buna si binevenita. Avem si cateva poze frumoase, vezi albumul de mai jos!

 

Cristi si Adriana

Cristi și Adriana sunt oameni de treabă care vor să călătorească mult! Cristi e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Adriana e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  În Langkawi, Malaezia, pe termen lung, cu chef de mare și soare :)   15 aprilie 2017

Aboneaza-te!

Și noi te anunțăm când ceva (cu adevărat interesant) se întamplă. Fără spam!

    1. Ronda ne-a plăcut mult, mult. Tot căutam poteci nebătute ca să facem poze cu podul acela spectaculos și am nimerit într-o livadă de migdali unde ne-am făcut de cap. Nu a scăpat neîncercat nici fructul cel țepos al cactusului și nici noi de spinii lui vreo săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2011 - 2017 cristisiadriana.ro. Toate drepturile rezervate. v4.0