Atracții turistice în Kuala Lumpur

Pe geamul autobuzului ne zgâim cu capetele date pe spate la clădirile înalte. Venind din Langkawi, prin Georgetown-ul vechi, diferența e izbitoare. Ajungem târziu la hostel, pe o ploaie de tip potop biblic. Ne oprim totuși în fața ușii de la intrare ca să ne uităm la cele trei rațe mari care fac baie fericite în mijlocul străzii, în apa de jumătate de metru.

A doua zi am mers la un punct de informare turistică (se poate și la recepția hotelului) și am cerut o hartă. Deși e un oraș măricel, atracțiile principale ale KL-ului se pot vedea în mare parte pe jos, în câteva zile. Noi am avut la dispoziție trei zile pentru plimbări (și două în care a plouat torențial și am stat bosumflați pe laptop-uri în hostel). Lista de mai jos include doar atracții turstice în Kuala Lumpur văzute personal de noi. Avem un articol separat cu idei despre lucruri non-turistice de făcut în KL – dar dacă te intereseaza traseele clasice, citește în continuare.

Cartierul chinezesc

Un amestec foarte interesant, oferă străzi întortocheate, temple și mâncare bună. Atracția principală pare să fie strada Petaling, pe care am avut ocazia să o cunoaștem bine – am stat într-un hostel din capătul sudic al străzii. Mâncare bună ziua și o aglomerație de bazar noaptea, sub luminile roșii-portocalii ale lampioanelor. Merită vizitată și Piața Centrală, construită în 1888, câteva temple chinezești și unul indian.

Strada Petaling din Kuala Lumpur

Strada Petaling noaptea (Kuala Lumpur)

Central Market, Kuala Lumpur

Central Market, interior, Kuala Lumpur

Spirale fumegânde în templu chinezesc, Kuala Lumpur

Statuie cap dragon templu chinezesc, Kuala Lumpur

Poartă templu indian Kuala Lumpur

Poartă templu indian și clădire modernă, Kuala Lumpur

Clădiri în Kuala Lumpur

Strada Alor

La ceva distanță de Cartierul Chinezesc, același fel de amestec, dar la superlativ, în special în privința mâncării. Aglomerație, cerșetori în scaune cu rotile care cântă muzică pop, tarabe cu mii de snacks-uri diferite și restaurante cu mese de plastic. Imposibil să te plictisești, foarte posibil să-ți iei vreo țeapă.

Mâncare pe băț, Strada Alor, Kuala Lumpur

Tarabă cu mâncare în Strada Alor, Kuala Lumpur

Caracatițe la restaurant, Kuala Lumpur

Centrul colonial

În jurul Pieței Merdeka (momentan goală cu excepția unui foarte înalt băț cu steagul Malaeziei în vârf) găsești clădiri foarte simpatice, numai bune de fotografiat. Poți să intri în Galeria Kuala Lumpur (gratuit) pentru un pic de istorie și o machetă frumos luminată a orașului. Foarte aproape, găsești Biblioteca, Muzeul de Textile, Palatul Sultanului Abdul Samad și Moscheea Jamek. Mai sunt și alte străzi și clădiri interesante în jur, le găsești pe harta turistică. Durează 3-4 ore să le descoperi pe toate la pas molcom.

Muzeul Național de Textile, Kuala Lumpur

Trăsură în Kuala Lumpur

Machetă Kuala Lumpur

Clădirea Sultan Abdul, Kuala Lumpur

Palat Sultan Abdul Samad, Kuala Lumpur

Turnurile Petronas

Nu le-am pus pe ultimul loc pentru că nu ar fi interesante. De fapt, înainte să ajungem aici, erau singurul lucru pe care îl cunoșteam despre Kuala Lumpur. Dar, după ce am bătut orașul la picior, am găsit alte „atracții” mai pe sufletul nostru. În orice caz, merită vizitate. Poate merită și biletul de 20 EUR pentru a merge în vărf. Noi am ajuns aici în timpul campionatului de Formula 1 și era agitație mare înăuntrul și în afara turnurilor. Putem să vă spunem că sunt impunătoare în orice moment al zilei, cu o vedere bună dinspre parcul KLCC.

Turnurile Petronas, Kuala Lumpur

Turnurile Petronas văzute din Parcul KLCC, Kuala Lumpuri

Turnurile Petronas, Kuala Lumpur

Interior Turnurile Petronas, Kuala Lumpur

Mașină F1 Petronas, Kuala Lumpur

KL nu ne place pentru că e câteodată sufocant și te face să te simți mic între betoane, sticlă și oțel. Dar ne-a surprins prin diversitate și culoare și pentru că, printre clădirile rigide, se simte puternic suflul vieții orașului.

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Currently at home   Dec 23, 2023

Comments are closed.