Plimbare prin vechiul Padova

Am stabilit ca punct de intalnire Basilica de Sant Antonio, in centrul Padovei. Acolo ne asteapta gazda noastra, un baiat roscat, pe bicicleta. Am facut drumul din Treviso cu trenul (9.3 EUR amandoi) si ne indreptam spre centru pe jos, cu o harta in mana. Descoperim ca suntem foarte linistiti intr-un oras strain, ca ne strecuram usor, cu rucsacii in spate, prin forfota dupa-amiezii. Ne cumparam o bucata de parmigiano reggiano, o caserola cu salata si un borcan cu masline. Ne oprim pe o banca de piatra si improvizam un pranz delicios. Prin spatele nostru trece un tramvai modern calare pe o singură șină.

Basilica de Sant Antonio, Padova, Italia

Mașină veche italiană de culoare albastră în fața casei, PadovaO sa ne petrecem seara cu gazdele noastre, discutand despre problemele Italiei, mafie, Berlusconi, despre dezavantajele integrarii in UE, situatia economica generala si problemele curente cu Euro si productia locala. Apolitici, dezinteresati si ignoranti, mai mult ascultam. Adriana restabileste echilibrul puterii cu o ciulama de pui cu smantana absolut delicioasa.

De fapt, timpul șederii noastre in Padova s-a impartit destul de clar intre discutii, mancare si lenevit. Discutiile au fost intotdeauna lungi de cateva ore, pentru ca am descoperit gusturi muzicale foarte similare, pentru ca gazda noastra este pasionata de fotografie si detine o colectie impresionanta de aparate foto vechi si, nu in ultimul rand, pentru ca scrie o lucrare despre imagistica in antropologie. Da, suntem genul ala de oameni care discuta despre antropologie la micul dejun. Dar vedeta micului dejun a fost o prajitura speciala, gandita si creata de bunicul gazdei noastre in Cremona, locul de nastere al lui Antonio Stradivari.

Ce poti vizita in Padova? Nu stim mai nimic despre muzee, monumente si expozitii. Am ales sa ratacim pe strazi. Impreuna cu un numar impresionant de oameni, am stat ore intregi tolaniti pe iarba in Prato della Valle, un parc oval imens, inconjurat de statui albe. Am facut o plimbare pe langa turnul folosit de Galilei drept observator astronomic si am intrat in multe biserici inghesuite printre cladiri. Ne-am plimbat prin piete si prin mahalale.

Prăjitură Antonio Stadivari din Cremona

Stradă pavată în vechiul Padova, Italia

Statuile și fântâna din parcul Prato della Valle, centrul Padovei, Italia

In ziua a treia, cand ne indreptam spre gara impreuna cu gazda noastra, descoperim un supermarket romanesc si ne cumparam pofticiosi 2-3 Eugenii romanesti la preturi italienesti. Facem o poza cu un Polaroid de prin anii 60 si ne despartim cu pupaturi si imbratisari. Ne vom indrepta cu trenul spre mica gara din Cerea.

Hartă traseu turistic pentru o zi în Padova

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Înapoi în Langkawi, Malaezia, pentru câteva luni   1 octombrie 2017

Aboneaza-te!

Și noi te anunțăm când ceva (cu adevărat interesant) se întamplă. Fără spam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2011 - 2017 cristisiadriana.ro. Toate drepturile rezervate. v4.0