Spania 2011, Bubion și Pampaneira

Ne trezim bine dispusi si pregatiti sa infruntam aerul rece alpujarrenian. In soarele diminetii, Capileira este si mai frumoasa. Azi insa, noi ne-am propus sa descoperim celelalte doua sate ale vaii Poqueira – Bubion si Pampaneira.

O luam usor la vale pe stradute pietruite, pe sub terase invaluite in vita de vie si pipa turcului si, pe neasteptate, dăm in „camino”. Poteca umbrita este bine intretinuta si pe alocuri sunt construite podete sau ziduri de sprijin. Printre crengile castanilor comestibili, se zarestc povarnisurile abrupte ale vaii, impodobite cu copaci sub forma unor bulgari de verdeata.

Intrarea în pe poteca veche Bubion, SpaniaIn mai putin de-o ora am ajuns in Bubion. Este mijlocul zilei si peste sat domneste o liniste desavarsita. Magazinele si restaurantele sunt inchise, iar strazile pustii. Pe alocuri foarte abrupte si ai zice chiar impracticabile, ulitele pietruite ale satului au parte din loc in loc de umbra unui smochin sau a altor pomi fructiferi necunoscuti noua. Uneori, cate un fruct prea copt paraseste copacul-mama si o ia de-a dura cu bubuieli si stropi la vale si se opreste in vreo usa, masina sau om, la sute de metri distanță, lasand in urma un zgomot surd sau o vânătaie.

Straduță din Bubion, Alpujarras, Spania

Doi bătranei stau de vorbă pe o bancă în Bubion, Valea Poqueira, Alpujarras

Nu exista casa neingrijita. O floare sau un mozaic impodobesc si cea mai modesta casa. Doi bartani cu camasi apretate si cu palarii de paie, discuta aprins sprijinindu-se in bastoane. Fiecare colt de pamant este o potentiala gradina, iar daca dovlecii stau sa rupa vrejul pentru ca au dat rod intr-un loc nepotrivit, localnicii inventivi au si rezolvat problema, proptindu-i cu carje sau rafturi improvizate.

Dovleac proptit în gard pe un suport

Beagle lătrând la o pisică cocoțată în copac, Bubion, Sierra NevadaIn piata mare din Bubion se afla o fantana invechita, loc de adapare pentru pasari, caini si pisici. Tot aici sunt si primaria si biserica, cu turnul inalt al clopotnitei. Aici ne odihnim si servim cele cateva gustarele pe care le avem la noi, in timp ce un beagle latra indignat la un copac. Copacul a avut nesabuita idee de a fi gazda unei pisici trufase, fapt peste care domnul beagle nu poate trece.

Ne continuam drumul pe Camino de Pampaneira. Un indicator ne instiinteaza ca suntem pe GR7, adica „Gran Recorrido”. GR7 face parte dintr-un traseu care strabate intreaga Europa, chiar si Romania, desi nu se stie exact pe unde. Afla mai multe aici.

Poteca trece printr-o padure de castani si, foarte curand, Pampaneira este la picioarele noastre, iar sus in deal de vede casa gazdei noastre. Pampaneira e ceva mai turistica. Printre casele vechi, din loc in loc se inalta cate un viitor hotel cu structura de fier-beton si miros de santier, iar strazile principale sunt pline de magazine de suveniruri, terase si restaurante.

Abuela Ili, fabrica de ciocolată din Bubion, SpaniaNe face cu ochiul fabrica de ciocolata Abuela Ili si ne delectam cu o inghetata si apoi cu o bere la Ruta del Mulhacen. Ne mai plimbam un pic printre ardei pusi la uscat le ferestrele caselor terasate, privim cu jind la strugurii protejati intr-un fel de saci de turistii pofticiosi ca noi si studiem pravaliile frumoase ale localnicilor.

Pe seara ne intoarcem (cu autobuzul) in frumoasa noastra Capileira de unde privim de sus spre Bubion si Pampaneira.

Nu rata pozele din albumul de mai jos, Bubion si Pampaneira au fost doua satuce pitoresti, intime si fermecatoare!

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Înapoi în Langkawi, Malaezia, pentru câteva luni   1 octombrie 2017

Aboneaza-te!

Și noi te anunțăm când ceva (cu adevărat interesant) se întamplă. Fără spam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2011 - 2017 cristisiadriana.ro. Toate drepturile rezervate. v4.0