Asia Fest!

 

Cover Asia Fest

Asia Fest este conceput pentru cei care sunt pasionaţi de cultura asiatică, dar şi pentru a atrage atenţia celor mai puţin interesaţi. Pentru că, de-a lungul timpului, amestecul asiatic de culturi a exercitat o atracţie fascinantă asupra europenilor, acum totul vine la pachet în cadrul unui festival. Fie că vorbim despre China, India sau mai apropiata Turcie, obiceiurile, portul sau bucătăria asiatică sunt atrăgătoare prin noutate, chiar şi atunci când vine vorba despre valori morale. Poţi să citeşti la tine pe canapea biblioteci întregi de cărti, filosofie sau nu, dar şi mai frumos este să faci o vizită pe meleagurile asiatice ca să începi să înţelegi ce înseamnă Asia.

Pe noi ne-a atras Asia fără să ştim de ce. Am ales prima dată India, poate pentru că părea de neconceput să mergem acolo, iar noi doream să ne depăşim limitele, împuse conştient şi inconştient. Apoi Malaezia şi Indonezia nu au făcut decât să ne convingă. Suntem într-adevar îndrăgostiţi de Asia şi ne-am întoarce oricând. Pentru că India ne-a deschis ochii către o lume în care, deşi nu totul este frumos, poţi să alegi să vezi doar partea bună a lucrurilor. În Malaezia am văzut cât de armonios pot coexista în deplină înţelegere religii atât de diferite – musulmani malaezieni, indieni hinduşi şi chinezi taoişti. În Papua ne-a impresionat viaţa simplă a oamenilor. Bogaţi sau săraci, locuiau în căsuţele lor din frunze de palmier şi bambus pe insule exotice. În fiecare duminică dimineaţa plecau, de la mic la mare, cu barca, la biserică, la slujbă. Creştinaţi de olandezi, băştinaşii tuciurii şi cârlionţaţi, cu nasuri late şi spatele drept, au părăsit obiceiurile tribale şi poartă la gât cruciuliţe, iar sub braţ biblia scorojită de salivă şi aerul umed tropical. În Sulawesi, în Tana Toraja, până şi chinezii sunt creştini. Nişte creştini care au păstrat obiceiuri şi ritualuri păgâne sângeroase la care noi nu ne-am încumetat să participăm. Şi asta este doar un pic din Asia, atât cât am cunoscut noi până acum.

Aşa că am acceptat cu entuziasm atunci cân mi s-a propus să particip la Asia Fest. Adriana s-a gândit să prezinte un nou atelier demonstrativ de gătit (vezi eveniment pe Facebook). De data asta despre bucătăria tradiţională malaeziană. O să pregătim karipa, patiserie malaeziană asemanatoare cu samosa indiene, orez prăjit (nasi goreng) şi un rendang, adică un curry malaezian. Meniul este complet vegetarian. Chiar dacă nu eşti adeptul acestei diete, îţi garantez că vei fi încântat de aromele bucatelor malaeziene. Voi folosi condimente originale aduse din Malaezia, dar te voi învăţa şi ce fel de condimente de la noi poţi să foloseşti ca să poţi obţine gustul deosebit al preparatelor asiatice.

Vino duminică, 12 octombrie, ora 12:00 la Asia Fest, zona Lounge să gătim, să gustăm şi să povestim despre mâncare şi călătorii!

Retete Calatoare la Asia Fest 2014

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Currently exploring Colombia by motorcycle for a couple of months   Nov 15, 2019