Români voluntari în Langkawi, pe scooter
Crisi si Adriana in aeroportNoi suntem Cristi și Adriana și scriem despre experiențele proprii în căutarea călătoriei perfecte. Sigur, călătoria perfectă este diferită pentru fiecare. A noastră ar trebui să ofere satisfacție simțurilor și minții, să fie ieftină și interminabilă.

Scriem despre metode de a economisi bani la cazare și mâncare, despre cum să-ți faci bagajele, avem sfaturi despre pregătiri, planuri, research, moduri alternative de călătorie.

Ce-am putea aduce nou în lumea aglomerată a blog-urilor de călătorie? Originalitate și sinceritate, ne place nouă să credem. Ne scriem singuri textele și nu vorbim din cărți sau din auzite, ci doar din experiențe proprii. Dacă am scris despre un loc înseamnă că am trecut pe acolo; dacă menționăm o aventură înseamnă că am trăit-o. Într-o lume în care cei mai mulți nu reușesc să călătorească atât cât și-ar dori, sau doar „bifează” destinații în fugă, noi credem că am descoperit alternative viabile pe care le poate aplica oricine.

Cristi este freelance web developer și-și dorește (și reușește) să lucreze de pe drum, de oriunde din lume. Este deținătorul unui minim de talent fotografic, așa că ne facem singuri toate pozele din site. Este o persoană introvertită care se adaptează greu la situații noi. Căută un echilibru între viața personală și profesională, își dorește renunțarea la control și găsirea unui răspuns satisfăcător pentru menirea omului.

Adriana este o persoană bună și altruistă, sociabilă și veselă, care se face ușor plăcută în orice grup. Se adapteză la orice situație în mod natural. Știe să facă lucruri cu mâinile: coase, tricotează, grădinărește, vopsește și tencuiește dacă e nevoie. Gătește excelent, știe să organizeze, să economisească bani, să găsească soluții și să se descurce onorabil cu resurse minime. Se descurcă excelent pe social media și este responsabilă cu menținerea optimismului în echipă.

Despre călătorii

Cristi si Adriana aeroport Doha, Qatar

Nu vrem să spunem c-am deține noi rețetă
Pentru călătoria cea perfectă si completă.
Dar ne-ar plăcea să arătăm pe îndelete,
Celor câțiva interesați, băieți și fete,
Ce-am învățat din ale noastre aventuri,
Chiar dacă ne întoarcem deseori cu bătături:

Că alergând nu poți pătrunde mai deloc
Istoria, frumusețea, cultura unui loc;
Și că-n viteză oamenii-s doar umbre
Ce nu apucă inima să-ți umple
Cu-ale lor sfaturi, pilde și povești,
Pe care-n altă parte cu greu le mai găsești.

Că nu e un pericol să faci autostopul
Și „a fi optimist” nu-nseamnă „a-ți forța norocul”;
Că poți chiar singur, dacă vrei, să dai prin lume ture
Că nu vor toți să-ți dea în cap și să te fure;
Și e mai simplu-atunci când lași deoparte teama
Că nu e chiar așa riscant cum spune mama…

Nu-ți fă probleme că n-ai bani destui,
Călătoriile sunt accesibile oricui;
La experiențe noi de ești deschis
Cu cortul în pădure te simți ca-n paradis.
Dă-ți voie să-ți imaginezi și să vizezi
Caci poate fi mai ieftin decat crezi!

Am vrea tot ce-nvățăm să-mpărtășim,
Să punem în articole puțin câte puțin
Și să sperăm că pe măsură ce citești
Ai să-nțelegi că poți să faci orice-ți dorești,
Că toate piedicile sunt iluzii – și apoi
Să-ncepi să vezi aceleași lucruri cu ochi noi!

– Cristi și Adriana

Dispariții în presă

National Geographic LogoCu plăcere și cu falsă modestie trebuie să menționăm că am fost onorați să fim aleși pentru un articol despre „călătorii anului” în National Geographic Traveler.

„Faimoși” suntem de mai multă vreme: am mai apărut frugal și în revista Ioana (articol PDF), cu Rețete Călătoare pe metropotam (articol PDF) și pe Imperator Travel.

Vrei să lucrezi cu noi?

Vrei să ne propui o colaborare, o sponsorizare, un parteneriat? Suntem deschiși la propuneri interesante și foarte interesante. Te putem ajuta cu proiectul, dacă e vorba de un proiect digital – site, blog, SEO, chestii de genul ăsta; sau dacă se află în aria noastră de interese – case naturale, permacultură, gătit rețete exotice, călătorii și lucrul de pe drum. Sau dacă plătești bine.

Preferăm colaborările remote pe email și Skype. Suntem pretențioși în alegerea prietenilor și partenerilor. Dar ajutăm cu plăcere dacă ne place de tine sau clauza pe care o reprezinți.

Parteneriate interesante pentru noi:

Parteneriate deloc interesante:

Să conducem 20.000 de km către Africa sau Asia cu un SUV primit ca sponsorizare și să oferim în schimb super-articole și super-poze, timp de un an.

De ce noi? Pentru că avem timpul, experiența, resursele și curajul necesare.

Să scriem articole despre închiriat mașini pentru 70 EUR articolul, chiar dacă e vorba de 10 articole; sau 20.

De ce nu? Pentru că noi nu închiriem mașini, nu facem city-break-uri, nu călătorim prin agenții; scriem doar despre experiențe personale.

Să mergem cu bicicletele 3.000 km prin Europa 2-3 luni și să primim echipament sport în schimbul unor review-uri sincere, poze și păreri de pe drum.

De ce noi? Pentru că nu suntem doar călători, suntem și creatori de conținut.

Să primim împrumut un telefon, un laptop sau un aparat foto și să scriem review-uri despre ele.

De ce nu? Pentru că avem deja.

Putem fi relativ ușor momiți cu cazare și mâncare în locuri frumoase, exotice, îndepărtate și cu acces internet; în schimb oferim articole și/sau fotografii, consultanță sau muncă non-silnică.

De ce noi? Pentru că am mai făcut-o deja, ca voluntari, în Asia cinci luni și în Turcia două.

Să dăm copy-paste la „comunicate de presă” cu reduceri la zboruri, oferte speciale, concursuri, evenimente banale, tehnici de „self-improvement” sau „life-coaching”.

De ce nu? O fac alții în locul nostru, noi nu credem în ele; la noi se duc direct în spam.

Să te ajutăm și să creăm împreună un site pentru un proiect sau produs interesant, o imagine de brand, promovare sau creare de conținut de calitate.

De ce noi? Pentru că Cristi este în spatele Webstone, o mașinărie de făcut bani și proiecte de succes de mai bine de 10 ani, iar Adriana e expertă pe social media.

Să punem reclame sau link-uri pe blog.

De ce nu? Pentru că nu credem că merită. Ne putem răzgândi, dar ar trebui să ne cumperi sufletele cu mulți bani.

Biciclete în Europa
Locuri exotice
Aventură 4x4 Africa Asia

Avem variate calități și abilități și, ne place nouă să credem, minți încă tinere și crețe. Suntem capabili să ne îmbrăcăm și să vorbim frumos sau să lăsăm fițele și să ne facem casă cu propriile mâini. Așa că vino cu o propunere: s-ar putea să fim deschiși și la house-sitting (am făcut-o în Turcia), predat engleza (pentru că o cunoaștem și o pronunțăm de la bine spre excelent), vorbit în public (am prezentat de două ori la Namaste India, la Asia Fest și cu alte ocazii), organizat evenimente, ateliere sau workshop-uri (făcut deja mai multe, de gătit, de creativitate și manualitate, cu adulți și copii). Dacă ideea ne place, ne băgăm!

Oameni cu care lucrăm

Partener Namaste Partener Reciclare Creativa Partener Asia Fest Partener The Jar Partener WunderKraft Partener Avenor Partener Damai Indah
Partener Ferma Animalelor Partener Checkin Partener Odyssea Partener Supererou Partener La Bulle Partener WB Partener Lama

Cum să ne contactezi

Preferăm să ne lași un comentariu la articolul care ți-a atras atenția (nu e nevoie să-ți faci cont),
dar, dacă vrei să ne transmiți ceva de bine sau vrei să colaborezi cu noi, scrie-ne la noidoi [coadă de maimuță] cristisiadriana [punct] ro

* primim mult spam, așa că o coadă de maimuță = @

Pe unde am umblat

Vezi harta mare pe Google Maps.

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Currently at home   Dec 23, 2023