Atelier de rețete călătoare

Eveniment Retete Ceainaria Tabiet

Îmi place să mănânc. Dacă mâncarea nu e gustoasă, mai bine rabd de foame. Iar dacă e gustoasă, aş înfuleca și cu ambele mâini. Se întâmplă câteodată, dar să nu intrăm în detalii ruşinoase… Aş putea spune că m-am apucat să gătesc… de poftă. Ştiam, simţeam gustul dorit, dar nu-l găseam. Cel mai simplu a fost să îmi împlinesc singură dorinţele. Aşa am învăţat, întâi de acasă şi apoi de pe unde m-am perindat, diferite reţete şi moduri de a găti.

Pentru că nu vreau să ţin doar pentru mine minunățiile pe care le-am descoperit şi pentru că scopul blogului este să împărtăşim din experienţele noaste, am lansat o nouă secţiune de Reţete Călătoare. Aici o să gătesc şi o să testez personal reţetele pe care le-am învăţat în călătoriile mele.

Ideea mi-a venit în Malaezia, în luna mai a acestui an, când ne-am închiriat un apartament cu o mini-bucătărie. În Langkawi, apartamentele de închiriat nu au bucătării în general pentru că este mai ieftin şi mai comod să mănânci în oraş decât să găteşti acasă. Aşa a şi fost, dar experimentele au meritat. Am încercat prin magazine diverse legume, fructe şi preparate locale de care nu auzisem până atunci. Primeam sfaturi de la vecina chinezoaică, de la malaezianul care se ocupa de voluntari la Grădină (care ne-a ramas prieten) şi de la toti vânzătorii ambulanţi care, dacă te văd interesat, sunt dornici să-ţi explice cum și ce fac.

Pentru că de când ne-am întors cel mai mult îmi lipseşte mâncarea asiatică, m-am gândit să încep o serie de ateliere în care să învăt pe oricine e interesat cum se găteşte așa ceva. Primul dintre acestea o să aibă loc pe terasa Ceainăriei Tabiet, sâmbătă 6 septembrie la ora 13:00. Vom prepara împreună un curry cu ananas şi orez prăjit cu ou şi apoi le vom devora până la ultima înghiţitură. Totul este vegetarian şi foarte, foarte gustos.

Găseşti detalii despre eveniment pe pagina noastră de facebook şi pe pagina de facebook a evenimentului.

Participarea la acest atelier se face pe bază de înscriere. Pentru aceasta vă rog daţi-mi un semn la adriana@cristisiadriana.ro. Taxa de participare este 75 ron şi include servirea felurilor de mâncare preparate şi o limonadă sau un masala chai (ceai indian).

Vom fi la ceainăria Tabiet până la ora 18. Fie că vrei să savurezi împreună cu noi un prânz indian, fie că doar vrei să ne vedem şi să povestim, te aşteptăm sambătă, 6 septembrie, la ceainăria Tabiet, str. Popa Savu 20 între orele 13 şi 18!

Atelier demonstrativ Eveniment

Update: Am avut parte de o zi însorită de toamnă pe terasa ceainăriei Tabiet. Am petrecut alături de invitaţii noştri până seara târziu. S-a gătit, mâncat şi băut. Am povestit despre călătoria noastră, despre mâncarea asiatică şi despre ce planuri de viitor avem.

Cei de la Ceainăria Tabiet ne-au fost de mare ajutor. Sunt oameni drăguţi care organizează ateliere minunate. Ei ne-au făcut şi o parte din pozele de mai jos.

Reţete călătoare, atelier ceainăria Tabiet

Şerveţel cu bomboană Reţete călătoare,

Reţete călătoare, atelier ceainăria Tabiet

Adriana Reţete călătoare

Ateler Reţete călătoare

Ateler Reţete călătoare

Adriana găteşte Reţete călătoare

Orez prăjit atelier Reţete călătoare

Atelier Reţete călătoare

Orez prăjit atelier Reţete călătoare

Orez prăjit atelier Reţete călătoare

Atelier Reţete călătoare

Atelier Reţete călătoare

Atelier Reţete călătoare

Atelier curry cu ananas Reţete călătoare

Atelier Reţete călătoare

A fost o zi frumoasă în compania unor oameni frumoşi, cărora le mulţumesc şi îi aştept şi la următoarele ateliere. Mie mi-a plăcut aşa de mult că sâmbăta următoare am participat la un alt eveniment.

 

 

Adriana

  Currently at home   Dec 23, 2023