Rețete călătoare la Alternative Fair Fayre

Adriana aduce Reţete călătoare la Alternative Fair Fayre în acest weekend.

Atelier Retete calatoare

Sâmbătă, 27 septembrie începând cu ora 13:00, la The Jar Bar&Pub, Adriana pregăteşte un curry thailandez cu mult lapte de nucă de cocos, nasi goreng (orez prăjit) şi samosa indiene picante şi savuroase.

Curry-ul thailandez este unul dintre cele mai gustoase. Uşor picant şi aromat datorită laptelui de nucă de cocos, e aşa de bun că place până şi copiilor europeni, neobişnuiţi cu gustul puternic al condimentelor. De data aceasta voi prepara un curry cu carne de pui.

Bol cu curry thailandez

Orezul prăjit este un fel de mâncare ca atare sau poate fi servit ca şi garnitură. Poate fi preparat cu diverse ingrediente, cu sos sau fără, picant sau nu. La eveniment voi prepara varianta uşoară şi vegetariană, pentru că mie îmi place să îi am în vedere şi pe vegetarieni.

Orez prăjit atelier Reţete călătoare

Samosa este un fel de produs de patiserie indiană. Este preparată la colţ de stradă sau în pieţe şi este incredibil de gusoasă atât caldă cât şi rece. Conţine cartofi, cartofi dulci, morcov, ceapă, dovleac şi multe condimente.

Samosa in Langkawi

A trecut ceva vreme de când am fost în India. Am filmat atunci pe unul dintre vanzătorii ambulanţi preparând samosa în stradă. Astăzi mă pricep şi eu destul de bine, chiar dacă n-am tarabă în autogară.

Toate reţetele sunt adunate cu grijă de la localnici, iar condimentele purtate în bagaje peste mări şi ţări. Dacă ai fost deja în Asia, vino să-ţi aminteşti gustul autentic al mâncărurilor asiatice, iar dacă nu ai ajuns încă, vino să vezi ce gust are mâncarea exotică!

Evenimentul pe Facebook

Retete calatoare Afis Asian Mix

 

Adriana

  Currently exploring Colombia by motorcycle for a couple of months   Nov 15, 2019
  1. Imi place teribil blogul vostru – calatorii, papa bun si o casuta ca-n povesti. Categoric mai trec pe la voi …

Comments are closed.