Noto, Sicilia

Azi voiam să plecăm de dimineață cu autobuzul la Noto, dar ne-am trezit la 9 jumate. Mă duc la Tabacheria unde se vând bilete și aflu că urmatorul autobuz e la 12:30. În fața magazinului e o babă stafidită în scaun cu rotile care se caută de bănuți într-un portofel antic. În mod normal e o scenă care îți stârnește mila, dar vânzătorul iese și „Ciao, Rosa!„, de fapt baba activă își cumpara țigări.

Ne mai plimbăm puțin prin Pachino, ne luăm un magnet și niște semințe de carciofi (sau anghinare) din care să facem o cultură proprie acasă.

Ne urcăm în autobuz și, 25 de minute mai târziu, intrăm pe o ploaie torențială în Noto. Ne punem ditai pelerinele de ploaie și ne începem incursiunea bombănind.
Noto se cheamă „La cita di baroco” sau ceva de genul. Ploaia se oprește și apucăm să facem câteva poze înainte să înceapă iar picureala.

Noto, orașul baroc al Siciliei

Palatul din Noto, Sicilia

Gradină în Noto

Ce să zic, ne place și Noto rău de tot. Un palat mare, niște biserici, plus străduțe foarte vechi și cu arhitectură mișto.

Observăm grădini întregi de levanțică, un magazin care vinde vin, cărți, suveniruri și e în același timp bar/restaurant, un tip care sculptează pe trotuar și mulți turiști plouați. Întrăm să păpăm ceva și să ne mai ascundem de ploaia enervantă într-o pizzerie. Ne luam o bucată de pizza cu zuchini, niște paste cu pește și un fel de plăcintă cu prosciutto.

Stradă din Noto, Sicilia

Cladire stil baroc, Noto, Sicilia

Clădiri în Noto, Sicilia

Porumbel în chuib, Noto, Sicilia

Piața centrală și gradinile din Noto primăvara

Sculptor în piața centrală din Noto, Sicilia

Sculptor sicilian în piața centrală din Noto

Fântână în grădină, Noto

Luam autobuzul înapoi, acasă mâncăm niște ton pe pâine și… adormim. Adormim bine de tot până pe la 8 și începem să ne strangem lucurile.
Mâine vrem să plecăm de dimineață din Pachino spre Siracusa și apoi spre Palermo.

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Currently at home   Dec 23, 2023