Belgia, Rock Werchter 2008

Am văzut

Bruxelles, Leuven, Anvers, Werchter (și Roisbroek lângă Brusseles), plus Amsterdam.

Am mâncat

Tot felul de porcărele, o singură dată într-un restaurant, costițe cu miere, salată și bere la halbă (0,5L!), o mulțime de crenvurști oribili și la gust și la culoare, cartofi prăjiți cu maioneză, o gramadă de feluri de bere, mai slabe, mai tari, albe, blonde, brune, negre, portocalii, cu arome de fructe, etc.

Festivalul Rock Werchter 2008

Stella proasta si scumpa la festivalul Rock Werchter in BelgiaA fost bun, eu m-am dus acolo pentru Radiohead și Beck dar au fost REM, Verve, Slayer, Babyshambles n-au mai ajuns, Sigur Ros, The Hives, Editors, Band of Horses și alții. Sincer ne-am simțit cam bătrâni prin mulțime, media de vârstă părea să fie 20, destul de non-violenți, fumau joint-uri și băgau bere.
A plouat și evident că a fost noroi. Mocirlă de fapt și ne-am scăldat cu toții în ea. Am stat la cort 3 zile și a fost o experiență mișto pentru că nu mai încercasem un festival așa mare până acum.
Am avut ocazia să vizităm și orășelul Werchter, care e mai cool decât ne așteptam cu case foarte simpatice. Oamenii nu i-am văzut, erau ascunși prin case, cred. Nu au garduri în jurul curților, poate doar niște boscheți în formă de gard viu. Cred că este o zonă foarte liniștită când nu e festival acolo.

Am apucat să vedem Chemical Brothers, REM, Lenny Kravitz, Moby, Editors, Keiser Chiefs, Nightwish, Underworld. Ne-a placut rău Sigur Ros și Radiohead și am fost relativ dezamăgiți de Beck.

Cizme colorate de cauciuc la Rock Werchter 2008, Belgia

Bruxelles

Pentru că ne-am dus special pentru festival, nu am apucat să vedem prea multe locuri. Dar ne-a plăcut foarte mult Bruxelu’, am vazut niște palate, câteva parcuri simpatice, piețe mari, catedrale și clădiri cu arhitectură maro și portocalie, căsuțe cu fațade curate în zonele periferice și proprietari care se ocupă să le întrețină, vopsesc tocuri, pun flori la geam, chestii de genul asta, nemaiîntâlnite pe la noi.

Porumbel leneș într-un parc din Bruxelles, Belgia

Am văzut un mega-muzeu, Museum of Fine Arts, care are vreo 7 niveluri subterane și trebuie să-ți rezervi o zi întreagă, să-ți iei papuci confortabili, o desagă cu merinde și multă răbdare dacă vrei să le vezi pe toate. Am trecut pe lângă faimoasa pushlama care se pișă, am văzut vitrine cu fântâni de ciocolată, casa cea mai mica din Bruxelles, Atomium-ul (dar doar de afară că se închisese deja la ora la care am ajuns noi).
Nu ne-am cazat în Bruxelles ca era cam scump, am găsit la cativa km, în Ruisbroek, un motel F1 decent.

Bere belgiana de diferite forme, culori si gusturi

Piață în centrul Bruxelles

Catedrală în Bruxelles

Atomium în Bruxelles

În Leuven am mâncat bine și ne-am plimbat, în Anvers sunt atât de multe magazine de diamante cam câte sunt la noi cele de haine, am vazut gara centrală, veche de nu știu câți ani, care arata ca un muzeu, plus o foarte mare și interesantă grădină zoologică.

Pentru ca la vremea la care am vizitat Belgia nu aveam un blog, nu mai tinem minte prea multe detalii. A fost o vacanță foarte interesantă, dar noi am scris doar cateva mici articole. Scuze, Belgia…

Vezi și articolul despre Antwerp și cel despre casele belgiene.

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Înapoi în Langkawi, Malaezia, pentru câteva luni   1 octombrie 2017

Aboneaza-te!

Și noi te anunțăm când ceva (cu adevărat interesant) se întamplă. Fără spam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2011 - 2017 cristisiadriana.ro. Toate drepturile rezervate. v4.0