Belgia, Rock Werchter 2008

Am văzut

Bruxelles, Leuven, Anvers, Werchter (și Roisbroek lângă Brusseles), plus Amsterdam.

Am mâncat

Tot felul de porcărele, o singură dată într-un restaurant, costițe cu miere, salată și bere la halbă (0,5L!), o mulțime de crenvurști oribili și la gust și la culoare, cartofi prăjiți cu maioneză, o gramadă de feluri de bere, mai slabe, mai tari, albe, blonde, brune, negre, portocalii, cu arome de fructe, etc.

Prânz la restaurant în Leuven

Chiftea imensă cu muștar

Festivalul Rock Werchter 2008

 

Stella proastă și scumpă la festivalul Rock Werchter în BelgiaA fost bun, eu m-am dus acolo pentru Radiohead și Beck, dar au fost REM, Verve, Slayer, Babyshambles n-au mai ajuns, Sigur Ros, The Hives, Editors, Band of Horses și alții. Sincer ne-am simțit cam bătrâni prin mulțime, media de vârstă părea să fie 20, destul de non-violenți, fumau joint-uri și băgau bere.
A plouat și evident că a fost noroi. Mocirlă de fapt și ne-am scăldat cu toții în ea. Am stat la cort 3 zile și a fost o experiență mișto pentru că nu mai încercasem un festival așa mare până acum.

Brățări Rock Werchter, Belgia
Am avut ocazia să vizităm și orășelul Werchter, care e mai cool decât ne așteptam cu case foarte simpatice. Oamenii nu i-am văzut, erau ascunși prin case, cred. Nu au garduri în jurul curților, poate doar niște boscheți în formă de gard viu. Cred că este o zonă foarte liniștită când nu e festival acolo.

Am apucat să vedem Chemical Brothers, REM, Lenny Kravitz, Moby, Editors, Keiser Chiefs, Nightwish, Underworld. Ne-a plăcut rău Sigur Ros și Radiohead și am fost relativ dezamăgiți de Beck.

Sigur Ros în concert la Rock Werchter

Fumat iarbă în fața mașinii de poliție, pentru că se poate
Fumat iarbă în fața mașinii de poliție, pentru că se poate

Cizme colorate de cauciuc la Rock Werchter, Belgia

Distracție la Rock Werchter
Distracție la Rock Werchter. Mormanul de hârtie igienică este de fapt prietena tipului.

Camping la Rock Werchter

Cu cortul la festival rock

Bruxelles

Pentru că ne-am dus special pentru festival, nu am apucat să vedem prea multe locuri. Dar ne-a plăcut foarte mult Bruxelu’, am văzut niște palate, câteva parcuri simpatice, piețe mari, catedrale și clădiri cu arhitectură maro și portocalie, căsuțe cu fațade curate în zonele periferice și proprietari care se ocupă să le întrețină, vopsesc tocuri, pun flori la geam, chestii de genul asta, nemaiîntâlnite pe la noi.

Porumbel leneș într-un parc din Bruxelles, Belgia

Am vizitat un mega-muzeu, Museum of Fine Arts, care are vreo 7 niveluri subterane și trebuie să-ți rezervi o zi întreagă, să-ți iei papuci confortabili, o desagă cu merinde și multă răbdare dacă vrei să le vezi pe toate. Am trecut pe lângă faimoasa pușlama care se pișă, am văzut vitrine cu fântâni de ciocolată, casa cea mai mică din Bruxelles, Atomium-ul (dar doar de afară că se închisese deja la ora la care am ajuns noi).
Nu ne-am cazat în Bruxelles că era cam scump, am găsit la cativa km, în Ruisbroek, un motel F1 decent.

Bere belgiană de diferite forme, culori și gusturi

Piață în centrul Bruxelles

Case în Brussels

Cea mai mică casă din Brussels

Manneken Pis, Brussels

Catedrală Sf. Michael și Sf. Gudula în Bruxelles

Atomium în Bruxelles

În Leuven am mâncat bine și ne-am plimbat, în Anvers sunt atât de multe magazine de diamante cam câte sunt la noi cele de haine, am văzut gara centrală, veche de nu știu câți ani, care arată ca un muzeu, plus o foarte mare și interesantă grădină zoologică.

Primăria orașului Leuven, clădire în stil gotic
Primăria orașului Leuven

Pentru că la vremea la care am vizitat Belgia nu aveam un blog, nu mai ținem minte prea multe detalii. A fost o vacanță foarte interesantă, dar noi am scris doar câteva mici articole. Scuze, Belgia…

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Currently at home   Dec 23, 2023