O machetă din carton pentru o casă mică din paie

După ce-am mâzgălit multă hârtie nevinovată, am decis să ne jucăm cu o machetă din carton pentru casa noastră din baloți de paie. Nu e greu de făcut și ne va ajuta să înțelegem mai bine spațiul pe care îl vom crea. Include pereții, ușile și idei despre cum o vom mobila.

Am folosit ca bază o cutie de la un puzzle. Am calculat scara corectă în funcție de această cutie. E ușor apoi să iei dimensiuni din plan și să le convertești la milimietri de carton. Mai greu e să fii îndemânatic cu foarfeca sau cutter-ul. Cu bucățele de scotch lipim degețele și câteodată carton. Pentru efecte speciale, pictăm totul cu acrilică și acuarele.

Apoi facem poze și începem să visăm: aici o să stăm la gura sobei, aici îți faci birou, aici stăm cu prietenii…

Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton Casa de paie, macheta de carton

Între timp am turnat fundația.

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Currently exploring Colombia by motorcycle for a couple of months   Nov 15, 2019
 1. Si dormitorul unde e ? Parterul e ok, Invat de la voi. Sigur va-ti gindit si al x-uri intre stilpi , sa nu se lase intr-o parte. Adevarat, mai greu de umplut cu baloti. Era mai bine de tencuit cu lut ? si pe exterior si pe interior.

  1. Salut Andrei,
   Etaj nu există, sau poate am putea considera patul suspendat un „etaj/dormitor” :)
   X-uri între stâlpi nu sunt, pentru că nu mai poți băga baloții, cel puțin nu în varianta aleasă de noi. Citește și celelalte articole, acolo se înțelege mult mai clar ce fel de structură de lemn avem și ce am ajuns să facem din cauza lipsei contravântuirilor.
   Despre tencuirea cu lut, ăsta era planul inițial, într-adevăr. Dar pentru că am tencuit la temperaturi joase, asta a fost alegerea corectă pentru noi. Nu o regretăm, tencuiala cu var hidraulic pare foarte solidă și ar trebui să aibă toate proprietățile lutului, plus câteva avantaje la ușurința de preparare și aplicare.
   Sper că te-am ajutat cu răspunsurile. Dacă mai ai curiozități, citește mai departe sau mai scrie-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2011 - 2020 cristisiadriana.ro. Toate drepturile rezervate. v4.0