Snorkeling în Raja Ampat, Papua, Indonezia (cu video)

Acum ceva vreme am scris un articol despre sosirea noastră în Papua și câteva cuvinte despre cele 10 zile petrecute pe insula Mansuar. Am menționat aproape în trecere sesiunile zilnice de snorkeling, fără să insistăm prea mult și fără să vă oferim poze. Asta pentru că am muncit din greu să facem o selecție interesantă din orele de video filmate cu mica noastră cameră subacvatică.

Coral verde snorkeling Papua

Banc de pestisori albastri

Coral-creier in Raja Ampat

Coral si peste cu coada bifurcata

Pesti in viteza, Raja Ampat, Papua

Pufferfish spinos in Raja Ampat

Rechin in Raja Ampat

Stone fish pe coral (peste scorpion)

Dacă ai fost vreodată la snorkeling, ai cunoscut deja senzația de uimire inițială care te cuprinde atunci când bagi capul sub apă pentru prima dată și vezi culori, mișcare și viață. Așa am fost noi, virgini și inocenți, la snorkeling în Raja Ampat, un loc cunoscut drept unul dintre cele mai atrăgătoare din lume în acest moment pentru viața subacvatică. Ne-ar fi mult prea dificil să încercăm să descriem euforia de a te afla în mijlocul unui banc fremătător de pești, culorile obraznice ale vietăților mobile și imobile sau infuzia de energie amestecată cu teroare care apare când întoarce gura spre tine un rechin de 2m, chiar dacă localnicii l-au descris drept pașnic. Și iarăși, e greu să descrii ce simți când afli, la câteva săptămâni după, că încercai ghiduș să atingi cu piciorul un „stone fish„, unul dintre cei mai veninoși pești din lume și cunoscut în special pentru durerea insuportabilă pe care o provoacă o simplă înțepătură…

Așa că, incapabili de mai multe cuvinte, am făcut filmulețe și vi le arătăm. Avem unu scurt și concis, de 3 minute, pentru cei curioși dar nerăbdători. Dacă ai mai mult timp liber, sau ești interesat în mod special de snorkeling în Raja Ampat, avem un filmuleț ceva mai lung, de 18 minute. Le găsești pe amândouă mai jos. Sperăm să împărtășiți cu noi măcar un strop din entuziasmul pe care l-am simțit atunci, plutind în apa caldă!

Video scurt:

 Și varianta completa:

Ne bucurăm ca niște copii de Crăciun atunci când primim comentarii și share-uri, așa că nu vă sfiiți!

 

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Currently exploring Colombia by motorcycle for a couple of months   Nov 15, 2019
  1. Foarte fain! Ii invidiez pe toti cei care se pot bucura de apa si minunatiile ei, eu din pacate am o frica teribila de ea si nu cred ca voi avea vreodata sansa sa fac snorkeling.

  2. Nici eu nu am fost foarte încântată la început de ideea de a pluti în derivă printre animăluțe de acvariu (mai puțin rechinii). Nu am niciun sfat pentru frica de apă, nici eu nu am scăpat complet de ea… Dar azi cred că este cea mai frumoasă experiență de călătorie de până acum!

  3. Foarte frumoase filmuletele. Dar voi, inainte de a pleca undeva, nu va informati ce si cum sunt veninoase, otravitoare, periculoase? Pentru ca si daca atingi nu stiu ce plante poti avea parte de reactii urate ale organismului, gen alergii. Si cu rechinii, nu m-as baza neaparat pe ce spun localnicii, ca sunt pasnici… Am vazut ca ei hraneau pestii, daca am vazut eu bine…
    Va doresc la cat mai multe calatorii, si sa ne povestiti si noua, celor care in faza aceasta doar atata putem face, adica urmari bloguri faine de calatorii. Oricum, imi doresc sa pot face si eu intr-o buna zi, calatoriile pe care le visez!

  4. Bună Ana,
    Dacă ar fi să ne documentăm legat de fiecare aspect al unei călătorii, nu am mai pleca :) Crede-ne, am încercat. Mai ales despre zone precum Papua.
    Există un factor de risc în toate aventurile noastre, dar nu cred că am vrea să-l eliminăm complet nici dacă am putea…

Comments are closed.