Sicilia: 1 Mai muncitoresc la țară, grătar și prieteni

1 Mai e peste tot ziua muncii. Și italienii o serbează frumușel cu mâncare și băutură. Azi vom merge la țară, la o fermă de porci. Foarte pe scurt, vom mânca lucruri bune făcute la grătar (carne de oaie, vită și porc, cârnați cu fistic, ciuperci, carciofi), în general muiate într-un sos de oțet, ulei, usturoi și oregano, vom bea vin și grapa (care e exact ca țuica), plus 7 feluri de salate, dulciuri, înghețate, căpșuni proaspete, creme și lichioruri. Oamenii sunt de calitate, ne plac toti. Giussepe (un fel de Lorenzo Lamas) face ture cu copii de vreo 2-3 ani pe motorul lui KTM.

Grătar de 1 mai în Sicilia

Sos sicilian pentru carne la grătar

Anghinare siciliana (carciofi)

Anghinare la grătar

Funghi, ciuperci la grătar, Sicilia

Prăjituri siciliene cu ricotta

Fermă în Sicilia

Ne luăm la revedere și credem în naivitatea noastră că ne vom retrage spre casă. Nu. Încă o plimbare prin Marineo, vedem străduțe, castel, biserică. Apoi ieșim pe serpentine și vedem o vale misto. Unde credeam că se înfundă drumul dăm de o casa unde suntem asaltați de vreo 20 de puștani cu chef de petrecere. Oprim, suntem luați în primire de un Vincenzo amabil, mergem cu tot grupul într-o mică aventură printr-o râpa din apropiere, pe sub copaci încâlciți și liane, prin albia unui mic râu, până la un fel de grotă de unde apa curge în cascadă! Ne întoarcem, normal că trebuie să mâncăm și să bem și aici. Plecăm spre casă abia pe la 11 seara.

Mâine plecăm înapoi acasă. Gazda noastră de pe CouchSurfing, ne-a transformat experiența de final din Sicilia într-o aventură superbă ce parea interminabilă. Cu mare bucurie, l-am reîntâlnit pe Daniele câțiva ani mai târziu când l-am găzduit la noi acasă, în București.

La revedere, autobuz, aeroport, check-in, avion, check-out, acasă… Suntem triști și nostalgici, dar ne-a plăcut Sicilia rău de tot. Rău, rău.

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Currently at home   Dec 23, 2023