Vulcanul Etna, Sicilia

Jeep Wrangler SaharaDimineața mâncăm clătite americane cu sirop de arțar.

Nu poți să vii în Sicilia și să nu vezi vulcanul. Wes, gazda noastră americană (folosim CouchSurfing pentru a găsi oameni primitori în toată lumea), are ascuns în garaj un Jeep Wrangler sexy rău, adus pe vapor de acasă, și se oferă să ne ducă până acolo. După aventura obositoare de ieri, prin Taormina, o plimbare cu mașina sună destul de bine. Jeep-ul e înalt, cu suspensii moi și descoperit. Plecăm din Catania spre autostradă. Părul din urechi îmi flutură-n vânt. Înainte să intrăm pe autostradă montăm „cabina”. E textilă și se prinde cu arici și fermoare.

Drumul cu jeep-ul e super mișto, serpentine printr-un peisaj oarecum dezolant format din roci de lavă neagră. Vedem o casă cu 2 etaje complet îngropată în lavă.

Casă îngropată în lavă, Etna, Sicilia

Sus nu ne interesăm de telecabină pentru ca ni s-a spus că e destul de scump și noi nu avem nici foarte mult timp la dispoziție. Dar poți să vizitezi câteva cratere găunoase dacă faci o tură prin împrejurimi. Mergi tot timpul pe un covor scrâșnitor de pietricele negre. N-am mai auzit niciodată sunetul ăsta care te gâdilă puțin în stomac, e parcă ai călca pe sticlă pisată.

Pe coamă, ne așezăm în fund și privim în zare. E o zi senină de o claritate ciudată. Mai jos, în jurul creterelor, se foiesc oameni ca niște furnici îmbrăcate. Ne ridicăm, ne scuturăm de praf și ne îndreptăm spre mașină. Am văzut și Etna.

Crater pe vulcanul Etna, Sicilia

Plimbare pe vulcanul Etna

Omul negru in Sicilia

Roca vulcanica pe Etna

Crater inactiv Etna

Mergem acasă să gătim românește, pentru că e duminica Paștilor. Facem salată de boef, chiftele și un pui cu sos de brânză. Să faci sarmale e prea complicat…
Ne îmbuibăm îndestulător și consumăm câțiva litri de ice tea în stil american, ținut la frigider o zi întreagă.

Unde mergem mai departe? La Pachino!

 

Cristi si Adriana

El e freelancer bine înfipt în IT și, în acelasi timp, designer, semi-fotograf și snowboarder începător. Ea e o frumusețe de fată, duce în spate tot greul relației, se ocupă de socializare și rețele sociale, și, în plus, gătește excelent. Împreună fac echipă bună pentru că, relativ de curând, au realizat că mai există lucruri interesante în viață și în afară de carieră, casă, masină, copii și contul din bancă. Acum vor sa vadă lumea.

  Currently at home   Dec 23, 2023